Koffie cultuurItaliaansDe groepstrainingen Italiaans van I’todo vinden op dit moment plaats bij Galerie Art Options: Il Sogno in Amerongen. De sfeer is Italiaans en ontspannen. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die zich tijdens hun verblijf  in Italië niet meer belemmerd willen voelen in de communicatie met de Italianen. 
We werken met een van de meest recente cursusboeken van uitgeverij Bonardi: Un giorno in Italia.  Het lesmateriaal is over het algemeen uit Italië afkomstig en sluit daarom goed aan bij het materiaal dat bij taalinstituten in Italië wordt gebruikt.

U kunt ’s winters bij I’todo een cursus Italiaans volgen en deze vervolgens voortzetten  tijdens de zomer in Italië. We onderhouden contacten met een taalschool il Sillabo in San Giovanni Val d'Arno.   

De
individuele trainingen  zijn op maat en vooral gericht op het bedrijfsleven.  We besteden veel tijd en aandacht aan het opbouwen van een goede basiskennis van het Italiaans. Dit betekent dat er niet alleen vanuit de vier basisvaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven)  wordt gewerkt maar dat er ook veel  aandacht  is voor het verwerven van de kennis van de basisgrammatica en de basiswoordenschat van het Italiaans.  Een geïntegreerd onderdeel van de training zijn de verschillen in de bedrijfscultuur binnen Nederlandse en in Italiaanse ondernemingen.

Voor absolute beginners is een  training met een algemene  inhoud vaak een prima optie omdat de situaties waarbij Italiaans wordt gebruikt juist  heel veel voorkomen: zakelijke ontmoetingen, zakelijke lunches, vergaderingen bijwonen, enz.  

Voorbeeld uit de praktijk
Een support of  call-centre van een internationaal opererend bedrijf heeft een staf specialisten in dienst die de technische ondersteuning moeten geven aan o.a. de medewerkers in Italië.   De telefoontjes afkomstig uit  Italië  bleken   vaak problemen op te leveren omdat men in Italië onvoldoende Engels beheerst.
Wij kwamen  eerst inventariseren welke vragen de technici moesten kunnen oplossen en hebben op basis daarvan een cursus op maat samengesteld. 
Hoe meer cursisten er getraind werden, hoe gerichter de Italiaanse training inhoudelijk kon worden.

 

Logo